Начало arrow А к т у а л н о arrow АТАКА представи водачите на листи за предстоящите парламентарни избори
 
АТАКА представи водачите на листи за предстоящите парламентарни избори Печат

 10 Април 2013г.       

АТАКА

 Волен Сидеров вижда "Атака" като първа сила в следващия парламент и си поставя за цел да спечели малко над 120 депутати, които са достатъчни за мнозинство. Той представи първите пет основни приоритета на АТАКА:
1. Народовластие - Закон за референдумите - с максимум 50 000 гласа да може да се провежда референдум по даден закон. Това означава непрекъснат контрол на гражданското общество, непрекъснато вето от народа, а не на президента. По този начин партиите и Министерски съвет ще се съобразяват със законите, които внасят. Допитване до народа за всичко важно в държавата.
2. Българизъм - връщане в български ръце на всички природни ресурси и икономически сектори, които печелят. Това са секторите свързани с енергетиката, мобилни оператори, златодобив, подземни богатства, търговски и банкови услуги, търговските вериги и бензиностанциите. Тези сектори в момента са в чужди ръце и бедна България храни чрез веригите австрийски, чешки и други фирми, други държави.
3. Политика на доходите – европейски стандарти - увеличаване на доходите сега, а не след 30 години. Европейски доходи, за да може да се раздвижи потреблението, а от там и производството, и българинът да има самочувствието, че живее в европейска държава. България трябва да излезе от колониалното робство.

4. Достойнство, защита и запазване на българската национална идентичност – създаване на институт за написване на истинската история на българите и държавата ни, а не както някои съседни държави се опитват да я пренапишат. Спиране на ислямизацията на България и строежа на джамии.
5. Справяне с битовата престъпност и осигуряване спокойствието на гражданите.

Цялата идейна програма на партия АТАКА ще бъде отпечатана, разпространена и представена на специална пресконференция съвсем скоро.


Водачи на листите на партия АТАКА за предстоящите парламентарни  избори:Волен Сидеров

Варна 3-ти МИР
София 25 -ти МИР


Илиян Тодоров

Благоевград 1-ви МИР
Кюстендил 10-ти МИР

Илиян Тодоров е водач на листата на ПП Атака в Първи Благоевградски Многомандатен избирателен район и 10-ти многомандатен избирателен район в Кюстендил. Той е роден през 1980 г. в София. Завършил икономика в УНСС и Военната академия „Г.С.Раковски“. Специализирал в 11-сет чуждестранни учебни заведения в САЩ и Германия. Владее Английски, испански и руски език. Областен кординатор на ПП Атака за Благоевградска област и регионален кординатор на ПП Атака за Югоизточна България.


Десислав Чуколов

Бургас 2-ри МИР
Стара Загора 27-ми МИР

Десислав Чуколов е водач на листата на ПП Атака във втори многомандатен избирателен район в Бургас и във 27 многомандатен избиратлен район в Стара Загора. Десислав Чуколов е роден през  1974 в Русе. Заместник председател на ПП Атака, депутат в Европейския парламент от 2007 до 2009 година:

Десислав Чуколов е народен представител в 40-тото и 41-то Народно събрание.

Десислав Чуколов  владее английски;немски и руски език. Православен християнин.


доц. д.и.н. Любомир Владимиров

Великов Търново 4-ти МИР
Русе 19 -ти МИР

Доцент, доктор на икономическите науки Любомир Владимиров е водач на листата на ПП Атака във 4-ти Великотърновски многомандатен избирателен район и в 19-ти Многомандатен избирател район в Русе. Той е роден през 1974 г. в Русе. Доцент Владимиров е доктор по икономика и управление, доцент на Русенски университет „Ангел Кънчев”, както и лектор във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“.  Владее английски немски  и руски език.  В периода 2007-2009г. е бил зам. председател на Общинския съвет в Русе от листата от ПП „Атака.  Народен представител от Атака в 41-то Народно събрание.


Емил Лилов

Видин 5-ти МИР

д-р Емил Лилов е водач на листат на ПП Атака в 5-ти Видински многомандатен избирателен район Той е роден през 1954 г. в гр. Цар Петрово, обл. Видин. Завършил е медицина в Пловдивския медицински институт, специалист по детски болести и здравен мениджмънт. Владее френски, португалски и руски език. Член на ПП АТАКА от основаването й, областен координатор на ПП АТАКА за гр. Видин. В момента работи като началник сектор контрол на болничната медицинска помощ в РЗОК гр. Видин.


Венцислав Лаков

Враца 6-ти МИР
Ловеч – 11-ти МИР

Венцислав Лаков е водач на листата на ПП Атака в 6-ти Врачански Многомандатен избирател район и 11-ти многомандатен избирателен район в Ловеч. Той е роден 28 февруари 1962 в София. Венцислав Лаков е зам.-главен редактор на в. "Атака". Работи като журналист във вестниците "Свободен народ", "Демокрация", "24 часа", "Стандарт", "Монитор", "Земя". Владее английски и руски език. Журналистът Венцислав Лаков е народен представител  в 41-то Народно събрание избран от листите на ПП Атака.


проф. Станислав Станилов

Габрово7-МИ МИР
Пазарджик 13-МИР

проф. Станислав Станилов е водач на листата на ПП АТАКА в 7-ми многомандатен Габровски избирателен район и 13-ти Многомандатен избирателен район в Пазардиж. Известният български историк и археолог е роден през 1943 г. в Габрово.  Доктор по археология и ръководител на Секцията по средновековна археология на Археологическия институт с музей при БАН. Проф. Станислав Станилов е автор е на множество публикации в българския и европейския академичен печат, както и на самостоятелни издания, посветени на средновековната археология. Професор Стани
 слав Станилов е народен предсатвител от ПП Атака в в 40-тото и 41-то Народно събрание и зам.-председател на ПГ на ПП Атака Владее немски и руски език.


Николай Александров

Добрич 8-ми МИР

Николай Александров е водач на листата на ПП Атака в 8-ми добрички избирателен район. Той е роден през 1986 г. в гр. София. Завършил е география и биология в СУ “Кл. Охридски” и международни финанси в УНСС. Владее английски и руски език. Областен координатор на ПП АТАКА на област Варна и регионален координатор на ПП АТАКА за Североизточна България. Част е от ръководството на Националаната Младежка Организация на АТАКА.


Димитър Аврамов

Кърджали 9-ти МИР
Смолян 22-ри МИР

Димитър Аврамов е водач на листата на ПП Атака в 9-ти Кърджакийски избирателен район и 22-ри многомандатен избирателен ракон в Смолян. Той  е роден през 1943 г. в гр. Враца. Завършил е българска филология в СУ “Кл. Охридски”. Работил е като журналист в редица централни печатни издания. Един от основателите на в. “Земя”. Работи във в. “Атака” от създаването й. Почетен член е на Националния независим съюз на офицерите в България, председател на Българския културно-информационен център за Кюрдистан. Във в. “Атака” е публикувал стотици разследвания по турско-ислямската тема и международната политика. Активен участник в коментарните предавания на ТВ “Алфа”.


Адриан Асенов
Монтана 12- МИР

Адриан Асенов е водач на листата на ПП Атака в 12-ти Многомандатен избирателен район в Монтана. Той е роден през 1973 г. в гр. Козлодуй. Завършил е Техникум по ядрена енергетика. Работил е 13 години в АЕЦ “Козлодуй”. Председател на контролния сбор на ПП АТАКА, областен координатор на ПП АТАКА в гр. Монтана и регионален координатор на Северозападна България.


доц. Румен Ваташки

Перник 14-ти МИР

доц. Румен Ваташки е водач на листата на ПП Атака в 14-ти пернишки избирателен район. Той  е роден през 1962 г. в гр. Радомир. Завършил е богословие в СУ “Кл. Охридски” и библиотекознание и научна информация в СУ “Кл. Охридски”. Специализирал теория и история на културата в СУ “Кл. Охридски”. Специализирал е в папския институт в Рим, където е защитил и докторска дисертация. От 2000-та година е доцент в Шуменския университет. През 2007 г. става доктор на науките, а през 2010 г. професор. Работи като професор в Шуменския университет, катедра теология. Областен координатор на ПП АТАКА за гр. Перник, член на ПП АТАКА от основаването й.


Явор Нотев

Плевен 15-ти МИР
София – 24-ти МИР

Явор Нотев е водач на листата на ПП АТАКА в 15-ти Плевенски многомандатен избирателен район и 24-ти многомандатен избирателен район в София. Нотев е роден през 1957 в столицата. По професия адвокат. Доказано име в юридическите среди. Владее руски и английски език.  Явор Нотев е народен представител  в 41-то народно събрание от листата на ПП Атака. Заместник председател на Комисията по правните въпроси и председател на Подкомисията за контрол на СРС и председател на Временната анкетна комисия за нарушенията на изборите през 2009 г. Владее английски и руски език.


Павел Шопов

Пловдив 16-ти МИР
Ямбол 31 МИР

Павел Шопов е водач на листата на ПП Атака в 16-ти Многомандатен Пловдивски избирателен район и 31-ви многомандатен избирателен район в Ямбол. Павел Шопов е роден през 1955 г. в Пловдив. Работил е като районен съдия в Райония съд в Пловдив. След 1989 е адвокат на свободна практика в Пловдив и Карлово до 1991 г. Владее немски и руски език.

Народен представител от ПП Атака в 36-тото, 37-то Народно събрание и 41-то Народно събрание. Павел Шопов е заместник председател на 41-то НС.


Магдалена Ташева

Пловдив Област 17 -ти МИР

Магдалена Ташева е водач на листата на ПП Атака в 17-ти Многомандатен избиратлен район – Пловдив област. Те е родена през 1953 г. Завършила е специалност  „ядрена физика“  във физическия факултет на СУ „Климент Охридски“. Дългогодишен журналист във вестник „Атака“. Владее английски и руски език. Автор на редица анализи и коменатари по теми от обществено политичекия живот. Водещ на предаването „В окото на бурята“ по телевизия Алфа. Член на Централния сбор на ПП Атака.


Георги Георгиев

РАЗГРАД 18-ТИ МИР

Георги Георгиев е водач на листата на ПП Атака в 18-ти многомандатен избирателен район в Разград. Георги Георгиев е роден през 1949 г. в с. Островче, Разградско. Завърил е НСА, владее руски език. Занимава се с частен бизнес. Член е на ПП АТАКА от основаването й, областен координатор на ПП АТАКА за Разградска област.

Иван Димитров

Силистра 20-ти МИР

Иван Димитров в водач на листата на ПП Атака в 20-ти силистренски избирателен район. Той е роден през 1984 г. в гр. София. Студент е в НСА, треньорски профил. Владее английски език. Регионален координатор на ПП АТАКА за Северна централна България.


Димитър Димов

Сливен 21-ви МИР

Димитър Димов е водач на листата на ПП Атака в 21 -Многомандатен избирателен район в Сливен. Той е роден през 1985 г. в гр. Сливен. Завършил е НСА, специалност спортен педагог. Владее английски и немски език. Член е на контролния сбор на ПП АТАКА, регионален координатор за Югоизточна България и областен координатор на гр. Сливен и гр. Бургас.


Деница Гаджева

София 23-ти МИР
София 26-ти МИР

Деница Гаджева е водач на листата на ПП Атака в 23-ти и 26-ти  Многомандатни избирателни райони в София. Тя  е родена през 1982 година в Куба. Инженер по образование. Владее английски, немски и италиански език. Деница Гаджева е народен представител в 40-тото и 41-то Народно събрание избрана от листите на ПП Атака. Член на парламентарната група на ПП Атака. Членува в Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения, както и в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.


Огнян Стоичков

Търговище 28-ми МИР
Шуменв 30-ти МИР

Огнян Стоичков е водач на листите на ПП Атака в 28-ми Многомандатен търговишки избирателен район и 30-ти многомандатен избирателен район в Шумен. Той е роден на 1 април 1968 г. в Омуртаг. Огнян Стоичков е народен представител избран от листата на ПП Атака в 41-то Народно събрание и председател на Парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта.


Гален Монев

Хасково 29-ти МИР

Гален Монев е водач на листата на ПП Атака в 29-ти Хасковски Многомандатен избирателен район. Той е роден през 1986 г. в гр. Стара Загора. Завършил е археология в СУ “Кл. Охридски” в момента е 4-ти курс специалност история в СУ “Кл. Охридски”. Владее немски и английски език. Член е на контролния сбор на ПП АТАКА, областен координатор на област Пловдив, регионален координатор за Южна централна България.

 
< Предишна   Следваща >
 
 

 
 
© 2005 – 2017