Павел Шопов: Целта на ДПС е да дестабилизира правителството

Tехните действия са, защото управляваме добре страната, допълни колегата му Искрен Веселинов

ДПС се опитва по всякакъв начин да дестабилизира и да свали властта и правителството. Тази атака не е случайна. Не може да се приеме фактът, че патриотите изместиха „вечния балансьор” и те вече не са трета политическа сила. Това заяви на брифинг в парламента народният представители от коалиция Обединени патриоти Павел Шопов в четвъртък. Изявлението на патриотите беше по повод спекулациите на ДПС колко лоши и вредни са националистите във властта и исканата оставка на Валери Симеонов.

„Национализмът не е опасен за държавата, по-опасен е турският национализъм, чийто носител са ДПС. Ние, патриотите, показахме, че можем да вършим добри неща, каквито направихме за България откакто имаме наши представители във властта”, категоричен бе Шопов.

По думите му всички тези атаки идват преди европредседателството на страната ни. „Това се случва, когато сме най-близо до Шенген, когато са постигнати най-големите успехи в икономиката след много години, след като беше отчетен ръстът на БВП. Не случайно атаката срещу Обединени патриоти се осъществява от ДПС – основен наш противник и враг на България”, посочи националистът.

Според Искрен Веселинов от Обединени патриоти ДПС се е превърнала в символ на корупцията и приватизацията. „За пореден път тази партия показва политическо лицемерие като говори за свобода на словото, медиите и език на омразата”, заяви той. „Ако има някаква заплаха за управлението на България, това не е вицепремиерът Симеонов или правителството, а връщането на ДПС на власт”, допълни патриотът.  Според него са логични техните атаки, защото националистите доказаха, че не се стремят да се облагодетелстват от властта, а да реализират конкретни политики за възраждането на нацията.

Относно искането на ДПС за оставката на Валери Симеонов като вицепремиер по демографската и икономическата политика Павел Шопов бе категоричен, че това са опити за подкопаване на единството. „Тази кампания се води не само срещу него, но и срещу цялото правителство”, заключи той.